Дежурен екип на  Пирогов да бъде уволнен заради смъртта на

...
Дежурен екип на  Пирогов да бъде уволнен заради смъртта на
Коментари Харесай

Уволнения в "Пирогов" заради починал пациент

Дежурен екип на  „ Пирогов ” да бъде уволнен поради гибелта на пациент – това е наредил изпълнителният шеф на болничното заведение проф. Асен Балтов, оповестиха от здравното заведение. Мъжът умира, откакто часове наред чака помощ.

След инспекция в „ Пирогов ” е открито, че екипът не е записал резултатите от осъществения обзор на 74-годишния пациент Спас Добрев и не са направени лабораторни проучвания на пациента.

Не са спазени техническите и софтуерните правила и не са изпълнени трудовите отговорности на дежурния екип, сочи инспекцията.

Припомняме, че на 16 септември Спас Добрев получава рецесия - не може да диша, а кръвното му пада фрапантно. Близките чакат кола за спешна помощ близо час и 20 минути. След като идва на място, екипът на „ Спешна помощ ” взима пациента и го кара в най-близката болница – „ Пирогов ”, само че оттова ги връщат, тъй като казусът не бил за тях. Въпреки че положението на мъжа бързо се утежнява, екипът потегля да го кара към Александровска болница, където по-късно пациентът умира. 

Заради случая инспекция тече и в Александровска болница. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР